Bedst og billigst kan lade sig gøre på mange områder

20 juni 2020
Anders Lundtang Hansen

Vi tør næsten godt gætte på, at hvis du nogensinde har været på udkig efter at købe noget, så har både forhandleren og dine nærmeste rådede dig til ikke at handle det billigste – hvor førstnævnte nok forsøger dig at handle lidt dyrere, end hvad der nok er nødvendigt.

For det hænger sammen med, at bedst-billigst ikke burde kunne lade sig gøre; at det er en modsætning som om, at to modpoler mødes, for man har den opfattelse, at hvis noget kan sælges virkelig billigt, så er det også produceret meget billigt, hvorfor man får noget makværk.

Der skal jo gerne være fortjeneste på produktet generelt for forhandleren, hvorfor man ikke kan sætte prisen for lavt på kvalitetsprodukter, men man kan så lave en afart, der er billigere, som man kan købe som alternativ – men stadig med fortjeneste.

Undtagelsen er nok køb af tilbudsvarer, men selv her ved man godt, at man ikke tjener på det, men man håber enten, at folk nede i butikken køber noget mere, som der er fortjeneste på, eller kunderne får kendskab til og udbreder ens brand, så man kan tjene penge på den måde i det lange løb.

Ofte er det billige alternativ netop et alternativ, og nogle gange er de da netop også lavet for at vise, at det måske lige kan holde og opfylde de mindste behov, men hvis man vil have mere ud af det givne produkt, så er man nødt til at opgradere.

Men der eksisterer faktisk endnu flere undtagelser, og det handler ikke om, at du skal købe kopivarer over nettet eller handle i udlandet, hvor der måske er flere udgifter, told og afgifter forbundet derved.

Der er ikke altid let at finde frem til den slags steder og måske endda ikke lige med det produkt, som man selv mangler, men selv i denne artikel vil du kunne finde et link til sådan et sted!