Få flot træværk i dit sommerhus eller villa

09 oktober 2020
Maya Hindsberg

De fleste sommerhuse eller villaer har en form for træværk på grunden, om det er i form af en træterrasse eller et skur eller noget helt tredje. Det er uanset hvilken form i hvert fald noget, som skal gennemgås og males. Det skal det, fordi gammelt træ, som har set tidens tegn sandsynligvis er blevet råddent med tiden og derfor skal udskiftes. Inden det bliver malet, er det dog en god ide at starte med at få træværket sandblæst.

Hvad er sandblæsning og hvorfor skal du gøre det?

Når træ har set tidens tegn, vil det automatisk blive fyldt med skidt og snavs, glatte grønne alger og selvfølgelig gammel maling. Det er derfor, at en sandblæsning kommer ind i billedet. Sandblæsningen fjerner nemlig alt snavsen og den gamle maling, som der har bygget sig op over årene. 

Når al snavsen er fjernet bliver træet efterladt rent og nøgent. På den måde bliver det nemmere at se, hvad der skal renoveres, for der er ikke gammel maling til at skjule råddent træ. Desuden vil resultatet også blive pænere og holde længere, da en ren overflade giver et bedre fundament for et godt resultat. Du kan evt få en maler på Frederiksberg til at tage et kig på det.

Find den rette til jobbet

Står du og kender en maler og stoler på vedkommendes evner til at gøre et godt job, kan du godt skippe det næste afsnit. Hvis du derimod ikke kender en i forvejen, så bør du overveje at investere den ekstra tid i at finde den helt rigtige til at male dit træværk. Det er nemlig sjældent en god ide bare at gå med den første og den bedste, da det betyder, at du kan risikere at få den dyreste og måske endda dårligste i dit område. Du bør derfor minimum få tre tilbud, hvor pris og malingtype indgår.