Få skiftet forruden efter et stennedslag

22 april 2020
Lotte Hindsberg
Få skiftet forruden efter et stennedslag

Det er de færreste der er så heldige, at de ikke på et eller andet tidspunkt får et stennedslag i forruden. Det er noget af det mest frusterende, tæt på at komme fortravet ud til et flat dæk, for der er ikke meget man kan gøre for at undgå det. I dag er forruder sværere at udskifte end tidligere. Det skyldes at der er langt mere elektronik i biler og også i ruderne, end der har været tidligere. Derfor er det en god ide at vide, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude og du får et stennedslag. 

Hvad bør du gøre hvis du får et stennedslag?

Hvis du er ude og køre og uheldet er ude og du får et stennedslag i forruden, bør du hvis det er muligt ikke køre videre. Det skyldes at de bump der er i bilen kan få ruden til at krakelere endnu mere og så kan det være umuligt at reparerer ruden og den skal udskiftes i stedet. Hvis nedslaget er mindre end en 2 kr. er det ofte muligt at reparer ruden. Hvis du tilfældigvis har et stykke tape så sæt det over nedslaget. Det mindsker muligheden for at ruden forsat arbejder og går mere i stykker. 

Hvordan repareres en revne?

Hvis du kan nøjes med at få repareret nedslaget og forruden ikke skal udskiftes bliver den repareret ved at først gøres ruden helt ren, så limen bedre kan binde. Revnen og nedslaget limes og ved hjælp af et specielt vakuum værktøj sikre man, at limen kommer helt ud i selv den mindste revne. Limen tørres ved hjælp af UV varme og den overskydne lim fjernes og ruden er igen helt glat og selv ikke en vinduesvisker sætter mærker, når den kører hen over. Hele operationen tager max. 20 min fra start til slut.