Forberedelse af en barnedåb

26 juli 2018
Anders Lundtang Hansen
Forberedelse af en barnedåb

I denne artikel vil vi komme med lidt forklaring omkring, hvad du skal huske af forberedelse med en barnedåb, om det så er dit eget barn, der skal døbes, eller om du er blevet hyret som familiemedlem, pårørende eller officiel person til at stå for alt det praktiske omkring en barnedåb.

Navnet til barnet er på plads. Forældrene har med ganske stor sandsynlighed også valgt den kirke (eller anden religiøs bygning/sted, hvor de gerne vil afholde ceremonien – eller måske bliver der udelukkende tale om en navngivningsfest), så de officielle handlinger er der nok en præst eller anden officiel myndighed, der tager sig af, som du ikke skal bekymre dig om som arrangør.

Men angående stedet, hvor den efterfølgende festlige lejlighed skal finde sted, er der nogle foranstaltninger, der skal foretages: Er der let adgang for de ældre gæster? Er der plads nok til alle? Hvor skal gaverne placeres? Hvor skal maden serveres (er der portionsanretninger eller høflig selvbetjening, og er der køkkenpersonale tilknyttet, eller bliver maden hentet udefra?)?

Hvad med de yngre gæster? Er der mulighed for, at de eventuelt kan komme ud at lege ved en nærliggende legeplads eller andet areal, der er velegnet til dette? På den måde kan det ældre segment af gæsterne fordybe sig i samtalerne og maden.

Skulle der også være rygere eller dampere blandt de indbudte, er det også vigtige at anvise et – ofte udendørs – område, hvor denne aktivitet kan foregå, separeret fra de andre gæster.

Er der indkøbt nogle drikkelse og blandet sortiment derunder? 

Hvad med transporten fra den religiøse til den festlige del? Er der tænkt på gangbesværede gæster?

Nogle forældre kan også ønske, at der foregår nogle fælles aktiviteter, mens andre forældre ønsker en mere uhøjtidelig begivenhed. Dette skal koordineres med forældrene.

Som du nok kan se, er der mange ting – og en del mere – som man skal notere sig i forbindelse med at afholde en barnedåb. Du kan eventuelt bruge dette indlæg som afkrydsningsseddel.