Erfaren-boligadvokat.dk - boligadvokat Kolding

Gode råd til boligkøbere i Kolding

Skal du til at købe en bolig i eller omkring Kolding? Læs denne artikel og find ud af, hvordan du bedst muligt sikrer dig den bedste handel

Der er så mange ting, man skal have styr på, hvis man skal ud og købe sig en ny bolig. Det er specielt svært for dem, der aldrig har prøvet det før. Dette er typisk unge mennesker, og derfor er det en god idé at sætte sig ind i nogle af tingene, før man bevæger sig ind på boligmarkedet og køber en ny bolig til sig selv og sin familie.

 

Den økonomiske del af det

Hvis du beslutter dig for at købe ny bolig, så er det ikke en dårlig ide at gå ned i din bank og snakke om hvor meget, du egentlig har mulighed for at låne. På den måde kan du hurtigt finde ud af, hvad huset maksimalt må koste. Du kan derefter lave et budget til mad, osv.

 

Boligadvokat og advokatforbeholdet

Du ved sikkert godt, at sælgeren har hyret mægleren til at sælge huset for dem. Mægleren for en procentdel af salgsprisen i det, der kaldes for honorar. Det er derfor i både sælgerens og mæglerens interesse, at der bliver opnået en høj salgspris. Mægleren er derfor sælgerens mand, og du har brug for en til at være på din egen side. Dette kan eksempelvis være en professionel rådgiver som en boligadvokat. En boligadvokat er din personlige rådgiver, der kan hjælpe dig med det praktiske og juridiske. Han eller hun kan endda kigge dit lån igennem for at se, om du har fået de bedste vilkår, eller om du skal prøve en anden bank. Advokaten vil kunne holde styr på alle dokumenter og regler, som du ikke selv kan holde styr på.

Derudover er advokatforbeholdet en meget god idé at få skrevet ind i sin kontrakt. Dette advokatforbehold går ud på, at du som køber skriver under på, at du vil købe huset, men din advokat skal først godkende dette. Hvis advokaten ikke godkender det, så kan du kvit og frit komme ud af handlen. Normalt skal du faktisk betale 1 procent af prisen på huset for det. Det kan hurtigt løbe op i mange penge.

 

Find en boligadvokat i Kolding

Det er en god ide at finde en advokat med en pris, der er fast. Nogle advokater er timelønnede, men det kan blive dyrt i sidste ende. Boligadvokaten i Kolding har en fast pris.