Gode råd til dig der er pårørende til en, der har et misbrug

04 februar 2022
Steffen Hansen

advertorial

Er du pårørende til en, der har en eller anden form for misbrug? Der findes mange forskellige slags typer af misbrug. Nogle er mere alvorlig og skadelige end andre. Men ikke desto mindre er det et misbrug, der kan have konsekvenser for den person, som du kender eller er familiemedlem til. Det er frustrerende at være vidne til, hvordan et andet menneske lader sig styre af sit misbrug.

Vi har samlet nogle råd til dig i dette indlæg, om hvordan du kan håndtere situation, hvis du kender en med et misbrug. 

 

alkoholbehandling

 

1. Snak med personen

Det kommer naturligvis an på, hvor slem et misbrug den pågældende person har. Men du kan starte med at snakke med vedkommende og fortælle dem, hvor meget deres misbrug går dig på. Det skal naturligvis gøres på en måde, der ikke får vedkommende til at gå sin vej i vrede.

Det vil nok ske for de fleste, men det er vigtigt, du fortæller ham/hende om din bekymring, og hvordan det påvirker dig. Skab et trygt miljø for vedkommende, når du skal snakke med dem. Det skal ikke føles som et angreb. 

 

2. Snak med professionelle

Du kan kontakte fagpersoner eller professionelle, der har erfaring med folk med et misbrug. De er uddannet til at hjælpe mennesker med et misbrug. De er der for dig og kan hjælpe dig i denne svære tid. At være pårørende kan være meget hårdt. Derfor kan du også selv få hjælp til at håndtere dine følelser. Men de professionelle kan hjælpe dig med at opsøge den person, der har et misbrug. Du kan starte med at give vedkommende nummeret til et behandlingscenter og så kan de selv ringe dertil. Det er ganske anonymt og derfor vil ingen vide, hvem du er, når du ringer.

Læs mere om dine muligheder om et behandlingscenter via linket her: https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/.