Gør hjemmet lækkert med mosaikfliser

14 april 2021
Mathias Nielsen

Du er måske i gang med at renovere badeværelse, bryggers eller køkken? Eller måske er du bare ved at researche og blive lidt inspireret. Der er mange muligheder når det kommer til at vælge overflader til gulve og vægge, men mosaik fliser er et populært valg.

Mosaik fliser er en type af belægning, der består af bittesmå klinker, som sidder på et net, sådan at de er nemme at sætte op på gulv og vægge. De er behagelige at gå på, og de ser tilmed flotte ud. Ofte kan de fås i et hav af forskellige farver og farvekombinationer. Det er meget almindeligt at vælge en farvekombination med en form for mere eller mindre organiseret mønster, hvilket giver et smukt spil i overfladen, sammenlignet med almindelige ensfarvede klinker.

Perfekt til badeværelset

Mosaik fliser er helt sikkert mest oplagte at bruge på badeværelset, da det jo er et vådrum, hvor der skal en form for beklædning på gulv og vægge, som kan tåle vand. Men faktisk kan de også bruges på mange andre overflader. For eksempel på køkkengulvet, hvor det er praktisk at have noget gulv, der ikke tager imod fugt og som nemt kan tørres over med en klud. Også i bryggerset kan det være praktisk med et klinkegulv, som for eksempel mosaik fliser. Sidst, men ikke mindst, er mosaik fliser også ofte anvendt på væggen over kogepladerne, under emhætten. Her kan maden nemlig let komme til at sprøjte op på væggen, så derfor er det godt med en overflade, der nemt kan renses.

Hvis du mener at mosaik fliser er noget for dig, så bør du finde en forhandler, der har et godt stort udvalg og som kan give dig den rigtige vejledning i forhold til valg af type og montage. Fordi selvom det virker meget ligetil, så er der altid gode råd at få fra folk der er vant til at arbejde med sådan noget.