Lovpligtigt eftersyn af varmepumper

16 marts 2022
Steffen Hansen

advertorial

Hvis man har et varmepumpe anlæg, så er det vigtigt at man får serviceret disse, da dette er lovpligtigt. Det er derudover også vigtigt at varmepumpen bliver tjekket op på, fordi den er mekanisk elektronisk og bør derfor vedligeholdes for at køre optimalt.

En varmepumpe er meget skrøbelig og der skal ikke mange udsving til for at der ikke bliver leveret optimal varme og hvis den skal blive ved med at levere ordentlig varme, så bør man overholde sin serviceaftale.

service af varmepumper

Lovpligtig eftersyn af varmepumpe anlæg

Det er som et lovkrav at man skal have foretaget et eftersyn minimum 1 gang om året, hvis man har installeret en varmepumpe i sit hjem eller i virksomheden. Grunden til at dette skal foretages er på grund af at ens varmepumpe indeholder kølemiddel, og hvis denne kølemiddel slipper ud af et hul i varmepumpen så kan det være meget skadeligt for miljøet.

Få hjælp til varmepumpeservice

Du kan meget let finde nogen til at lave en varmepumpe service for dig. En service består af forskellige ting såsom: at systemet bliver tætheds afprøvet, for at sikre der ikke slipper noget kølemiddel ud. Rørinstallationen bliver også kontrolleret. Der bliver tjekket op på ophedningen og køling af hele systemet. Man får også renset de forskellige filtre som en varmepumpe kan indeholde. Der skal være et serviceeftersyn på varmepumpen. Kompresserne skal funktionsprøves. Hvis der er visne blade eller andet skal dette også fjernes.

Du kan meget nemt finde en udbyder til at servicere dit varmepumpe system, det er så simpelt som at lave en internetsøgning efter det. Du kan søge på eksempelvis “service af varmepumper skagen” og så vil der være en masse søgeresultater for dette område, du skal angive dit eget område i søgefeltet for at finde nogen nær dig. Det er vigtigt du får foretaget denne service da det som skrevet er lovpligtigt.