Overrask vennerne med din egen specialøl

10 november 2020
Lotte Hindsberg

De fleste nyder at mødes i festlige og sociale lag og nyde noget god mad og en øl eller to. Ofte er det en øl fra supermarkedet, der nydes, men det er også muligt at overraske vennerne med en hjemmebrygget øl. Måske endda en helt ny variant. Det vil alt andet lige gøre aftenen lidt hyggeligere og mere speciel at øllet er hjemmebrygget.

Samtidig er det muligt at lave en øl, der passer perfekt til aftenens menu og hvor maden fremhæver øllens smagsnuancer.

Valg af brygudstyr

Brygger du øl har du udover de 4 basisingredienser brug for et brygudstyr. Mulighederne er mange og afhænger blandt andet af dit behov. Har du blot lyst til at afprøve om ølbrygningen er noget for dig, kan du med fordel starte med et startskit, som har alt hvad du skal bruge for at komme i gang. 

Har du et behov der er større kan du med fordel få råd og vejledning af albryg.dk til hvilken brygudstyr du med fordel kan investere i. Det skal være et der passer til dit nuværende behov, samtidig med at du ikke skal ud og købe nyt lige med det samme igen, hvis du øger antallet af øl du brygger.

Er det svært at lære at brygge øl?

Ølbrygning er en fantastisk hobby som kan være lige så nem som du ønsker eller så teknisk nørdet som du gør det. Det er noget alle kan lære og du kan uden problemer brygge en absolut hæderlig basisøl, selv med et startskit. 

Du kan læse dig til ølbrygning eller du kan starte med at tage et 1 dags begynderkursus. Her lærer du under hyggelige omgivelser det grundlæggende udi ølbrygning. Senere kan du kaste dig over de utallige bøger, der beskriver ølbrygning. Du kan også finde mange videoer på YouTube der viser mange spændende detaljer.