sos vikar

Sådan forbereder du dig til at være hos SOS Vikar

Man kan godt lidt sige, at man er en sos-vikar, når man er hos SOS Vikar, for man skal kunne stille sig til rådighed hos en arbejdsgiver med kort varsel.

Det kan jo være dagen efter, eller at man bliver ringet op tidligt om morgenen og skal stille parat til at arbejde, også selvom man ikke lige var klar på det.

For nogle er det en adgangsbillet til at sikre sig et fast arbejde ved at komme ind i en virksomhed eller flere og vise, hvad man kan, så de ser nok potentiale i en til, at de vælger at ansætte en.
Eller man opbygger nok erfaring til, at man kan pynte ens CV, så der er større chance for, at man får sig et arbejde.

Andre gør det af nød, mens andre igen elsker den livsstil, men det kan kræve en del af en, hvis man skal få det til at fungere.

Gør det klart med dig selv, hvad der kræves for at være akutvikar

For det kan komme til at påvirke dig, også når du har “fri”, at du aldrig ved, om du skal stå parat til at gribe til noget arbejde.

For hvis man siger nej, så er der jo nok en mindre chance for, at man bliver tilbudt en tjans igen næste gang.

I nogle erhverv er det en del af jobbet, at man skal være tilkaldevikar, og dem kan man lære lidt af.

Man skal vide, at man kan ende med at skulle arbejde dagen efter, så man skal passe på med at planlægge større projekter for dagen.

Det samme gælder måske også i weekenderne, at man kan tage til arrangementer med familien, men de skal så være klar over, at man måske kan blive nødt til at tage på arbejde i kortere eller længe tid under den tur.

Det er konsekvenserne af at den slags vikararbejde.