Tre vigtige regler at huske, når du skal vælge et domæne

25 april 2022
Emilie Ann Jacobsen

advertorial

Dit domæne er med til at skabe identiteten for din hjemmeside. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at vælge det rette domæne til den. Du skal ikke bare vælge det første, det bedste, men sørge for at tænke grundigt over, hvilket domæne der vil være godt at have – både nu og i fremtiden. Det er ikke mindst vigtigt, hvis det er domænet til din virksomheds hjemmeside. Der bør du særligt opmærksom på at få valgt det helt rette. 

Men det kan selvfølgelig være svært at vælge det rette domæne. Derfor kommer vi her med tre gode regler, som du altid bør huske på, når du skal vælge et domæne. Vi er blevet inspireret til artiklen af hjemmesiden ledigedomæner.dk. Som du nok kan regne ud, har de godt styr på, hvordan du finder det rette domæne, og du har også mulighed for at købe webhotel gennem dem. Se mere på http://xn--ledigedomner-fdb.dk/ 

ledige domæner

Kort domæne uden specialtegn og bindestreger

En af de absolut vigtigste regler i forhold til at vælge et godt domæne er, at du vælger et, der er kort. Gerne så kort som muligt, da det gør det nemmere for folk at huske domænet – og jo nemmere det er for folk at huske domænet, des nemmere er det selvfølgelig også for dem at finde dig på nettet. 

Udover at domænet skal være nemt at huske, er det også en god ide, at du lader være med at bruge specialtegn. Har du et dansk domæne, vil du måske have tendens til at bruge æ, ø og å, men har du planer om at gøre din virksomhed international, passer det jo ikke ind. 

Pas derudover også meget på med at bruge bindestreger. Dem kan folk jo ikke høre, når de hører om domænet via mund til mund metoden, og de kan nemt komme til at glemme, at de er der, når de skal skrive domænet.